4art.com

Creative Global Network for the Visual Arts

Ekrem Fetić
 • Male
 • Zenica
 • Bosnia and Herzegovina
Share on Facebook
Share on Facebook MySpace

Ekrem Fetić's Friends

 • Galerie Sator
 • Furini Arte Contemporanea
 • Vibe Gallery
 • Moravian Gallery in Brno
 • Krause Gallery
 • marie.maudit
 • Open Walls
 • CHRISTOS STYLOS
 • ARTStap International
 • The Delfina Foundation
 • Transfera
 • International ArtExpo
 • Montserrat Rubio Photography
 • Where Art You
 • IŞIL ULAŞ

Ekrem Fetić's Groups

 

Ekrem Fetić's Page

Profile Information

Website
http://www.fineartamerica.com/profiles/ekrem-fetic.html
Relationship status
married
College / University
High school
Program / Degree
Third degree
Member type
Artist
If you're an artist, what kind of art do you make?
Conceptual, Digital, Installation, Painting
I am...
Multimedial artist from Bosnia and Herzegovina.

The author of the novel: Officer for connection.Science fiction.

Past exhibitions:
1.Los angeles Center for Digital Art 107 West Fifth Street Los Angeles California 90013.Second annual Snap to Grid ,The UN-Juried Show.September 8 - October 1,year 2005.
2.Project:l5-din-a4,Malaga Spain.From 12 January till 26 January 2006.
3.Los Angeles Center For Digital Art 107 Fifth Street Los Angeles California 90013. Winners Show 'Top 40' 2006 year. March 8,7-9 pm
4.Florean museul,PO box1,of.Postal 9,430510Baia Mare Maramures Romania.I've lost Lily's Pictures.Mail Art exhibition 2006.
About my artwork
Figustract or unity of figuration and abstraction in painting.
1.Project survive.Conceptual art-Proposal for the art project Bosniaks letters.2.Project survive.Conceptual art.Wall-Zid.Proposal for the symbol of the Bosniak people.
Concrete art.
Arts continuity

The artist therefore I am

Art project Bosniak letter is political commitments art.
Any art that aspires to be useful, it must be a factor of social changes.
The duty of artists is that it becomes a useful community in which they live and to effect.
The task of art should be the development of social relations in the sphere of interpersonal communication.
The purpose of art must be located in meeting the social values of given ideals.
What is worth a mysterious smile of Mona Lisa, in relation to the grandiose symbolism Gernika?
Nothing!
Only one letter of Bosniak letter has a greater benefit to the Bosnians, all part of the Renaissance.

The art of salon and The art of living

The Art of the salon is dead art, inefficient and short .Art generally do not need anyone except its author.When I say art salon. Then I think the one art that exists only because of the context. The context of her only goal, and beyond that is empty with no content. You see the art and academic. Except she postulates a vast legacy of classicist aesthetics does not offer anything more.*

The Art of the living is dynamic art, provocative, long range, inspiring and strong. Provocate state of latent juice and thus contributes to our knowledge and to bring to consciousnes of our reality. Which moves to change the order of things.Art changing history and moves the boundaries of human posibility.In The art of living there is one project Bosniak letter.The art of living is a dynamic arts, provocative, long range, inspiring and powerful. Causes a latent state of shock and thus contributes waken and knowledge of our reality. Which encourages a change order things.The art changing history and moves the boundaries of human posibility .In this art project is one Bosniak letter.
By art I mean art that life effect their fate on practically people.The art their life-changing and sets a different course.
The art of living defines new codes and opens the lines otherwise, in a complicated conglomerate complex scheme of human existence.

*It does not mean that the artist does not need to present their works in gallerys.I just want to say that such art is too separated from reality.So is sometimes singled out, it became itself purpose.Artist to be facing problems in the life.And facing society as a whole.
Artists I like
Picaso.Dali,Munk,Sutin,Orosko,Mondrian,Magrit,Jons, on so on.
Centre of the artworld:
New York, London, LA, Berlin, Beijing, my studio, online

Statement

Statement 
June 17, 2013 

Kada se govori o umjetnosti,jedno od prvih pitanja koja vam u tom trenutku padaju na pamet, jeste ono esencialno pitanje.Šta je umjetnost?Staro je to pitanje,koliko i ljudska civilizacija.I niko na njega danas nemože dati precizan odgovor.Njime se bave :Estetika,Historija umjetnosti,Likovna kritika i Filozofija.Uspostavili su određene standarde, u koje pokušavaju da uklope umjetničke forme likovnih dijela.Ali je problem u tome ,što se umjetnost stalno mijenja,pa zato ne ulazi u prethodno zacrtane šeme..Kasnije se često ispostavi ,da ono što su odbacili kao umjetnički škart jučer,ustvari jeste prava umjetnost danas.A pogotovu sutra.Jer nove tendecije i pojave u likovnoj kulturi, uspostavljaju i nove umjetničke standarde.Zbog toga se odgovor na postavljeno pitanje relativizira i razvodnjava.Pa se kao takav nemože jednoznaćno odredit.*A možda pitanje i nije postavljeno na pravi naćin.Njega treba konkretizirat sa sljedećom rećenicom.Šta je za određenog umjetnika umjetnost?I baš kada sa olakšanjem pomislite da smo konačno došli do odgovarajućeg pitanja, mi shvatamo da ono kao takvo stvara nove komplikacije i usložnjava odgovore. 
Nakon pojave Pabla Pikasa (Pablo Picasso),u svijetu umjetnosti postalo je gotovo pravilom,da se umjetnik izražava kroz više stilova i medija.Naravno ako ima šta da kaže. 
Za mene je umjetnost ćisto slikarski prolem;simbioza figuracije i apstrakcije – Figustract. Ontološka dvojnost Reprezentativne i ontološko jedinstvo Prezentativne slike . Umjetnost je takođe: geometriziriana ,savršena i potpuna slika nove forme, tj. Konkretna umjetnost.Concrete art.**Slika sa kojom nema dileme da li je gotova,jer je njena konstrukcija apsolutna kategorija,pa radi rećenog, njoj se ništa nema dodat ni oduzet.Dok je boja nedvosmisleno određena i u cijelosti definisana vrijednost kompletnog ciklusa radova.Takva slika je ideal, kojem inaće u životu stremimo.Ali ga nikada ne dosežemo, kao krajnji cilj estetskog užitka. 
Zašto jedinstvo figuracije i apstrakcije u slici? Za tako nešto postoje estetski i sociološki razlozi.Ovdije ćemo spomenut sociološke ,a o estetskim razlozima nešto kasnije. 

Ovo je doba univerzalnih vrijednosti.U kojem nije rijetkost da jedna osoba radi u više zanimanja.Ili kupuje alate za višestruku upotrebu.Televizore koji su u isto vrijeme i raćunari.Mobilne telefone ,što pored govorne vrše i funkciju:sata,fotoaparata,video kamere,navigatora igrica i slićno.Znaći da živimo u vremenu racionalnosti i ekonomićnosti.Na takvu situaciju u društvu umjetnost nemože biti ravnodušna.Ona mora da reagira na taj naćin ,što će usvojit postojeća mijerila vrijednosti.Koje će inkomponirat u svoja podrućija dijelovanja.U interesu zajednice ,kao šireg društvenog ambijenta neposredne stvarnosti. 

Estetski razlozi-Nakon pojave apstrakcije u slikarstvu,poćinju i pokušaji od strane umjetnika da ujedine figuraciju i apstrakciju,u jednu vizuelnu formu.Težnja ka tome je razumljiva,i može se protumaćit na više naćina :1.Kao izazov što se stavlja pred umjetnika,da riješi problem koji je vrlo složen i već na prvi pogled teško riješiv,2.Opravdana želja da se postane zanimljiv svim ljubiteljima umjetnosti.Zagovornicima jedne ,kao i druge opcije spomenutih izraza u slikarstvu.3.Namjera da se u ontološkom smislu objedini dvojnost (figuracije) i jedinstvo (apstrakcije),kao dva potpuno suprotna naćina koncipiranja slike.4.Osiječaj umjetnika da marginalizacija likovne umjetno sve više dolazi do izražaja u suvremenom dobu.I da njena efemernost uzmiće pred medijma koji su ispunili prostor na društvenoj sceni.Kao šro su :film,televizija,internet.itd. 

Redovito se u pokušajima da se napravi jedinstvo apstrakcije i figuracije griješi.Zato što je pomenuta realizacija nemoguća misija. Jer oni uvijek nastoje da sijedine ‘formu’figuracije i apstrakcije.Jedni te pokušaje prave sa više ,a drugi sa manje uspijeha.I to je sve .Kreacija se zasniva samo na pokušaju, pa na tome ostaje.Zašto umjetnici griješe u svojim naporima da stvore pomenuto dijelo?Oni promašuju radi toga jer se bave jalovim poslom..Koji meni izgleda kao pokušaj alhemićara, da od željeza napravi zlato.Nemoguće je sijedinit formu apstrakcije sa formom figuracije .Zato što one jedna drugu poništavaju. 

Osim ako se problemu priđe sa druge strane,pažljivim i promišljenim izborom motiva*** ili stvaranjem novog,****koji u sebi sadrži mogućnost kreiranja i iskazivanja figuracije i apstrakcije istovremeno. 
S obzirom da umjetnost nema praktične vrijednosti.A u proteklih stotinu godina strategijom svođenja ,dovela je sebe u ontološkom smislu na sam rub vlastite egzistencije.Zbog toga ona mora preispitat svoju ulogu u društvu.Da bi zadržala kredibilitet u odnosu na okruženje.Na taj naćin što će postat korisna zajednici u kojoj dijeluje.Predlagat planove akcije za buđenje društvene svijesti i svojom angažovanošću mijenjat tokove civilizacije, kroz konceptualni projekat Bošnjačko pismo. 
Pored toga umjetnost je i nastavak u lancu vrijednosti kroz utijecaj na sljedeća dijela.Kao Umjetnost kontinuiteta.Gdije se slika koju je neko napravio jućer,reflektuje na sliku što je stvorena danas i buduću sutra.Jer ako prihvatimo tezu da umjetnost napreduje,onda je posljednja kreacija u tom nizu,vrhunac estetskog pregnuća. 


nastavlja se… 

*to naravno ne znaći, da se sud o onome šta jeste i šta nije umjetnost obezvrijeđuje i prestaje biti ikakvim mijerilom vrijednosti dijela.Nego samo govori, da je arbitiranje o njemu prilagođeno određenom toku trajnosti, i duhu vremena u kojem se živi.Gdije se prvo dozvoljava dijelu, da ono egzistira kao faktička činjenica u definisanom prostoru kulturne relevantnosti.Što bi se reklo u kontekstu.Da bi se onda ono kao takvo varolizovalo u smislu konkretne činjenice kulturnog artefakta nepobitne stvarnosti. 

**Imamo fotografiju slike, na kojoj se nalazi vizija zamišljene apstraktne forme u tri dimenzije.Fotografija je dokument o slici.Dok je slika prazan prostor na kojem je naslikana iluzija skulpture 1.Realnost ćistog prostora je pojaćana tako da je pozadina forme u bijelom.Što je ćini donekle neutralnom u odnosu na kompoziciju.Pa je slika na taj naćin dokument forme..Koja je opet projekcija ideje na određenoj površini slike.S obzirom da je forma refleksija ideje,koja se stvorila u mojoj svijesti.Ona kao takva nemože biti smatrana dijelom iskustvene stvarnosti,što nas svakodnevno okružuje.Nego smo u prilici reći ,da je forma odraz fikcije u stvarnosti.Znaći apstrakcija kao dokument ideje.A opet gledajući sa druge strane ,forma kompozicije dijela jeste ogledalo stvarnosti.Zato što je napravljena od elemenata koji stvaraju iluziju predmeta iz svakodnevnog života.A to su letve slikane u tri dimenzije.Te letve su postavljene u takav međusobni odnos ,da bi svako pomijeranje iz stvorenog sklopa ,bilo kojeg dijela cijeline,poremetilo kompletnu konstrukciju forme.Zbog toga je slika idealna,u punom smislu te rijeći.Znajući da letve ćine iluziju stvarnosti,a konstrukcija forme privid skulpture,odnosno reljefa,jer izrasta iz pozadine, onda možemo smatrat da je slika figurativna.A računajući da smo već ranije zakljućili da je ona apstrakcija.Onda mirne duše možemo kazat, da se ovdije radi o jedinstvu apstrakcije i figuracije tj. 
***poput Military art 

****kao u Konkretnoj umjetnosti 
(Ovaj tekst nije završen i nalazi se u fazi promijena.) 

——————————————- 

1.Inspiracija za prvu sliku iz ciklusa Concrete art :Expansion of success ( http://fineartamerica.com/featured/expansion-of-success-ekrem-fetic.html ) je bila skulptura Donalda Judda – Utitled 1969 ( http://fineartamerica.com/featured/donald-judd-ekrem-fetic.html
2*U Traktu o slikarstvu Leonardo da Vinći kaže:”Slikarstvo ima pet dijelova:površina,oblik,boja , svjetlost i sjenka.I da govoriti o njemu znaći pričat o sjenkama,odnosno o ‘reljefu’ kao njegovoj biti i duši.”
All copyrights protected by author Ekrem Fetiæ 

Statement 
June 17, 2013 

When we talk about art, one of the first questions that you at that moment occurred to me, is the essential question.What is art? Old question is that, as human civilization.I nobody on it today it is impossible to give a precise answer.It involved : Aesthetics, Art History, Art critics and Philosophy.Established are certain standards, in that attempt to integrate art forms Fine work.But problem is, what art is constantly changing, and therefore not included in the previously outlined schemes .. Later it often turns out that what they rejected as artistic scrap yesterday, in fact, is the real art today.A especially tomorrow.Because new tendencies and developments in visual culture, and establishing new artistic standards.Because that the answer to the question relative and dilutes. and as such can not be uniquely determined. * And perhaps the question is not set to true method.Him to concretize the following sentence.What for certain artists art? And just when you think with relief that we have finally come up with appropriate questions, we realize that as such, it creates new complications and complicated answers. 
After the emergence of Pablo Picasso (Pablo Picasso), the art world has become almost the rule, the artist expressed through multiple styles and media.Of course if you have something to say. 
For me, art is pure painting Prole; symbiosis figuration and abstraction - Figustract. Ontological dualism representative and ontological unity of representing images . Art is also: geometrical, perfect and complete picture of the new form, that is Concrete art ** .Image with which there is no doubt that it's over, because its structure is absolute categories, so doing has been said, there is nothing no additional or deducted.While color is clearly defined and completely defined by the value of the complete cycle of the works.Such image is ideal, as we are in life strive.But it never reaches it, the ultimate goal of aesthetic pleasure. 
Why unity figuration and abstraction in painting? For something like that there are aesthetic and sociological reasons.Here we mentioned sociological, and on aesthetic grounds later.This is the era of universal value.In which is not uncommon for a person working in more occupations.Or buys tools for multiple use.Televizion who are at the same time and computers.Mobilne phones, besides voice and perform the function: clock, camera, video camera , navigator games and the like.Means that we live in a time of rationality and ekonomy.On such a situation in the society can not be art indifferent.Comunity must respond in this way, they will adopt the existing scale value.Which will inkomporate in their sections action.In interest of the community, as well as the broader social environment immediate reality. 

Aesthetic reason-After the advent of abstraction in painting, starts and attempts by artists to unite figuration and abstraction, in a one visual form. 

Striving for it is understandable, and can be interpreted in several ways: 1.Kao challenge that is put in front of the artist, to solve a problem that is very complex and at first glance hardly solvable,2.Justifiably desire to become interesting to all fans arts.Advocates one hand, and the other options mentioned expression in painting.3.Intent that in the ontological sense unite duality (figurative) and unity (abstraction), as well as two completely opposite way of conceiving images.4.Feeling a visual artist to marginalization artificial increasingly prominent in contemporary time.And to its ephemeral quality gives way to the following media who filled the space on the social scene.Such as are: film, television, internet.itd.Regularly in an attempt to make the unity of abstraction and figuration wrong.Because the aforementioned realization impossible. Because they’re always trying to unity ‘form’ figuration and apstraction.Each and attempts to make more and others with less success.. And that’s all. Creation is based only on the attempt, and the fact remains.Why artists make mistakes in their efforts to create the above mentioned parts? They miss doing that, because they deal with futile job.Which to me seems like an attempt alchemist, to make iron gold.Impossible are united is a form of abstraction with figuration form. Because they cancel each other.Unless the problem is approached from the other side, careful and deliberate choice of motifs***or creating new****, which contains the ability to create and express figuration and abstraction simultaneously. 
Given that art has no practical value.And in the past hundred years, the strategy of reducing, led themselves in the ontological sense on the edge of their own exsistence.Because of that it must reassess its role in society.That it maintain credibility in relation to surroundings.On this way it will become a useful community where operates.Propose action plans for awakening social consciousness and its engagement alternately flows of civilization, through conceptual design Bosniak letter. 
In addition, art is a continuation of the value chain through influence the following works.As Art continuty.Where the picture that someone made yesterday, reflects the image that was created today and the future tomorrow.Because if we accept the argument that art progresses, then the last creation in this series, the culmination of aesthetic endeavor. 

continued ... 

* It does not mean that the court about what is and what is not art devaluing and cease to be by any measure of value works.Than just talking, that arbitration about it tailored to a particular course of life, and the spirit of the times in which the live.Where First lets part, that it exists as a factual facts in a defined area of ??cultural relevance.What would say in the context.That would then valued it as such in terms of the specific facts of cultural artifacts irrefutable reality. 

** We have photo images of imaginary vision of abstract forms in three dimensions.Photo the document picture.While the image empty space where the painted illusion sculpture 1.Reality cleanroom is enhanced so that the background shape in white. What makes it somewhat neutral in relation to compozition.And the picture in this way document form .. Which is again projection ideas on a given surface picture.S Since forma reflection ideas, which is created in my awareness.It as such can not be considered part of the experiential reality, making us daily surrounds.Than we will be able to say, that is a form of reflection of fiction in reality.Means abstraction as a document ideas.And again watching from the other side, the form of the composition is a mirror reality.Because which is made up of elements that create the illusion of objects from everyday life.At the rails are painted in three dimensions.These strips are placed in such a relationship, so that every move from the resulting assembly, any part of the whole, disrupted form.Because of complete construction of the ideal image, in the full sense of the words.Knowing that strips constitute the illusion of reality, and design forms an illusion of sculptures and reliefs, as emerges from the background, it can be considered that the image figurative.A counting that we have already concluded that it abstraction.Then safely We can say, that around here for the unity of abstraction and figuration. 
***Military art 

****as in the Concrete art. 
(This is not finished and is in phase changes.) 

--------------- 

1.*Inspiracija for the first image from the series of Concrete Art: Expansion of success (http://fineartamerica.com/featured/expansion-of-success-ekrem-fetic.html) is a sculpture by Donald Judd - Utitled 1969 (http:// fineartamerica.com / featured / donald-judd-ekrem-fetic.html) 
2*The tract on painting Leonardo da Vinci said, “Painting has five parts: area, shape, color, light and shadow.And to talk about it means to talk about shadows and the ‘relief’ as its core and soul.” 
Remark: 
There may be some mistakes in the translation from Bosnian to English language.Soon better translation.

Ideja kao zajednička nit – idea as a common thread

January 2, 2013

Temeljna spona odnosno zajednička nit između suvremene umjetnosti i nauke jeste ideja.Ideja kao polazna osnova,koja ishodište nalazi u imaginaciji kreativnog duha.Razlika između ideje naučnog karaktera i ideje iz sfere umjetnosti jeste u tome ,što je  naučna ideja  praktična po svojoj svrsi*.I razlog njenog postojanja nalazi se u namijeri da ona bude korisna društvu, u najširem smislu tog pojma .Dok je umijetnička ideja ,prije svega kulturološka činjenica ikonološkog karaktera.Koja može a i nemora biti relevantna za društvenu zajednicu kao takvu.Lapurlatizam je najbolja ilustracija pomenutog stava .Zato što je suvremena umjetnost koja je bazirana na ideji, kreacija elite koja stvara usmijerena ka eliti koja konzumira umijetničke vrijednosti.

Kroz konceptualni projekat Survive-Preživiti i njegove produkte Bošnjačko pismo i Simbol zid,naučni tj. praktični aspekt ideje kao i umjetnički aspekt se nalaze u simbiozi i postaju kulturološko populistička činjenica prvog reda.

*u ovom slućaju svaka ideja koja ima praktićnu vrijednost jeste ideja naućnog karaktera.

Fundamental bond that is a common thread between contemporary art and science is idea.Idea as a starting point, which is the starting point of the creative imagination spirit.Diferent between the idea of a scientific nature and ideas in the field of art is in the fact that the scientific idea practical for their purpose*.I reason for its existence is in intent it to be useful society in the broadest sense of the term. artist While the idea, especially the cultural fact ideological character.Which may or may not be relevant to the community as such.Larpurlatism the best illustration of the previous paragraph. because contemporary art that is based on the idea, a creation that creates directed elite to elite consuming artist value.

Through the conceptual project Survive survive-and its products Bosniak letter and symbol wall, ie, the practical aspect of scientific ideas and artistic aspect found in symbiosis and become a cultural populist facts first order.

*In this case, every idea that has practical value is the idea of a scientific nature.

Ekrem Fetić's Photos

 • Add Artworks
 • VIEW ALL ›

Ekrem Fetić's Blog

Vote for me

Vote for me (and write a comment) to appear at the collective show and apply for an award at the Louvre. The deadline June 5.

Posted on June 1, 2015 at 8:54

Concepts of life.

The website Artreview.com during the art event set up my comments on the portfolio of other members of the site. These… Continue

Posted on September 27, 2011 at 10:35

Project size

What you see on Artreview.com is only … Continue

Posted on April 8, 2011 at 15:39

Survival

Posted on March 10, 2011 at 17:00

In effect it is true

In effect it is true
Truth is not justice. The justice believe just naive and foolman.Or incorrigible idealists.In force is true .*
The strongs respected by all, only a weak some.Voice strong always heard, and sometimes just poor .. strong adapt, and the poor are expected to adapt .. admire the strong and weak force pity.U another trust weakens, and its only the strong .. Trust yourself and your hackney.Not believe hard to stronger .**
Through a letter…
Continue

Posted on January 13, 2011 at 20:26

Comment Wall (11 comments)

You need to be a member of 4art.com to add comments!

Join 4art.com

At 11:55 on June 4, 2012, Igor Gustini said…

Pozdrav i tebi Ekreme. Kako ide umjetnost? Ja sam malo pauzirao s radovima i s izlozbama, nekako mi se vrti uvjek isti film u zadnje vrijeme..

At 22:36 on June 9, 2011, ARTStap International said…

Ireland's Leading Publication for the Contemporary Arts 'studentsZINE Issue 2 is now Online' at www.studentszine.com

featuring the work of:

Yann Novak,

Lars Lundehave Hansen,

Damien Flood,

Niall de Buitlear,

Salome Voegelin,

Annette Moloney,

Seamus Nolan,

Luce de Tetis,

Tracey Costello,

Ken Omom,

Noel Cullen,

Katerina Bodrunova.

Dont forget to create your own FREE Artists account and be in with the opportunity of getting your work featured in future issues :)

Best
Richard
www.studentszine.com

At 16:39 on June 7, 2011, Rossello Damiano said…
A MEETING PLACE FOR ARTISTS AND GALLERIES.
INVITATION:Visit A MEETING PLACE FOR ARTISTS AND GALLERIES
At 17:58 on March 14, 2011, International ArtExpo said…

Call for Artists: Liquid Cities & Temporary Identities  –  Croatia / Greece

Deadline: March 28, 2011

International ArtExpo is selecting all interesting video/short.films to include in the next 2011 Exhibitions.

http://www.lucacurci.com/artexpo/call-for-artist-croatia-greece.htm

Participation open to: professional artists, architects and designers, associate groups and studios.


Luca Curci
Director

At 16:26 on January 19, 2011, Lothar Seifert said…

Hello Ekrem,thanks.

Best regards from Lothar.

Do you need pictures for Valentine's Day? Valentines Day

At 16:56 on January 11, 2011, IŞIL ULAŞ said…
thanks for the comment:)
At 14:01 on January 11, 2011, Montserrat Rubio Photography said…

Hi Ekrem ,,

Thanks for the invite. I too need to upload some work here, looking forward seeing some of yours. Kind regards, Montserrat

At 22:18 on January 7, 2011, Beatriz Osorio Dondici said…
Hi Ekrem, Thanks for your friendshipness. Best regards. Beatriz.
At 14:09 on January 7, 2011, Ekrem Fetić said…
I will soon put some of my works in this site.Now see the information on Google.com
At 13:49 on January 7, 2011, Linda K. Ryder said…
Hello - I am curious to see your work.
 
 
 

Members

My links

Groups

© 2023   Created by 4art Media.   Powered by

Links | Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service